Varimos®

VARIMOS = Virtual And Real Injection Moulding Optimisation System

Brožura Cadmould® + VARIMOS® (PDF ke stažení) nebo Automatický optimalizační systém umožňující cílené řešení plastikářských problémů (PDF ke stažení)

Unikátní systém pro optimalizované a následně kontrolované vstřikování plastových dílů, který spojuje virtuální a reálnou část vývoje a řízení výroby přímo na vstřikovacím stroji. Po simulaci vstřikování a optimalizaci technologie (DOE) může následovat nastavení a kontrola výroby dílů za pomoci případného snímání teplot a tlaků ve formě (CQC) s možností zpětného přenosu naměřených a upravených technologických dat do softwaru systému VARIMOS®. VARIMOS® obsahuje automatickou optimalizaci získanou simulací vstřikování, 100% kontrolu kvality vyráběných dílů, inteligentní materiálovou databanku, poradenskou pomoc.

VARIMOS® VIRTUAL
Varimos® virtuální spojuje simulaci vstřikování se systematickým zkušebním plánem a automatickou optimalizací. Jedná se o expertní systém pro virtuální optimalizaci dílů, forem a technologie. Variací Vámi zadaných geometrických a technologických parametrů automaticky nabídne takové řešení, které zajistí co nejvýhodnější výsledky smrštění a deformací s ohledem na dodržení požadované rozměrové přesnosti (požadovaných tolerancí), případně nabídne řešení zajišťující úsporu výrobního času nebo zlepšení vzhledu vstřikovaných dílů. Jedinečná funkcionalita: Vyberete stěny dílu, které mohou měnit tloušťku ve Vámi zadaném rozsahu. Spolu s optimalizací technologických parametrů Varimos® navrhne takové tloušťky stěn, aby co nejlépe byly splněny zadané tolerance rozměrů dílu.

VARIMOS® REAL
Automatická optimalizace strojního nastavení s cílem výroby dokonalých dílů v co nejkratším výrobním cyklu. Základem je statistický zkušební plán (DOE) a měření vstřikovaných dílů v průběhu zkoušky.

Varimos-7str